Business Women’s Network a Hungarian Business Leaders Forum-mal együttműködve indította el első mentoring programját 2017-ben. Az Y-Mentoring célja, hogy az Y generációs nőknek nyújtson eligazodást és fejlődést a szakmai életben. Emellett a Mentorok számára is kiemelkedő lehetőséget nyújt, hogy megismerjék az Y generáció kihívásait, motivációit.

Egy éven keresztül személyes találkozókon, telefonos és online kommunikáción keresztül támogatja a mentor az aktuálisan felmerülő kérdések megválaszolásában mentoráltját.

  • célok meghatározása

  • tapasztalat megosztása

  • őszinte véleménycsere

  • személyes- és szakmai fejlődés támogatása


Rapid randi

A mentorokkal való találkozót egy ‘rapid randi’ keretében valósítottuk meg, ahol személyesen ismerkedhettek meg a mentorok és mentoráltak 2017. május 29-én, ezzel is előkészítve a lehető legjobb párok kialakítását szimpátia és szakmai érdeklődés alapján.

A mentoráltakból 3 fős csapatokat alkottunk, amelyek 12 percenként más asztalhoz ültek le, így az esemény végére minden mentor és mentorált ült már egymással szemben.  (5 asztal körül asztalonként 3 mentor és egy független megfigyelő foglalt helyet.)

Minden tag saját preferencialistát állíthatott össze a rövid találkozás alapján, de az egyik legfontosabb az asztalnál ülő független megfigyelő személyek tevékenysége volt, akik figyeltek arra, hogyan reagálnak egymásra a felek - ezzel is támogatva majd a végleges döntést.


Éves találkozó

"Ez az este bekerül életem legszebb emlékei közé" - hangzott el a mondat az Y-mentoring program éves találkozója után. Az Egyesület számára fontos mérföldkő volt a 2017-es év, hiszen többek között elindítottuk régóta dédelgetett mentoring programunkat, amely már most rengeteg tapasztalattal, élménnyel gazdagította a résztvevők életét. Még egyszer köszönjük mentorainknak a hihetetlen lelkesedést és a HBLF-nek a támogatást, amellyel megvalósulhatott ez az álom.

Hatékony és orientált támogatás abban, hogyan álljunk hozzá és oldjuk fel a rövid-közép-hosszútávú dilemmáinkat, főleg szakmai oldalon, de életünk minden területére kiterjedően. Ez a program nem csak azért fontos, mert én támogatást kapok, hanem felhívja a figyelmemet arra, hogy én is mennyit tudok/tudnék segíteni - akár már most is - a fiatalabb generációnak, saját dilemmáik feloldásában.
— mentorált

Y-mentoring programunk egyik párosa, Dr. Zolnay Judit és Léber Petra a Marie Claire 2018. decemberi számában.

mc dec 2018.jpg