ONE DAY CAPITAL - "KOCKÁZTATTUNK"

Márciusi záró programunk keretében Réz Éva és a Day One Capital életébe nyertünk betekintést. Milyen állomások vezették Évát a Corvinusról a Szilícium-völgyig, majd a Day One Capital befektetési igazgatóságának posztjáig. A befektett energia igenis kifzetődik és hihetetlen jó volt látni, mennyire élvezetes tud lenni valakinek a mindennapi munkája. Köszönjük Éva a tudásmegosztást!

Derű Akadémia

Az Egyesület biztosra ment, hogy derűsen induljon a tavasz: Stein Angélával és Juhász Katicával – a Derű Akadémia két megálmodójával beszélgettünk. Megismerhettük, hogy elméleti szinten mire kell figyelnünk a derűs mindennapokért, és (a gyakorlatban) rendkívül energizáló feladatokkal csaltak mosolyt az arcunkra. Köszönjük nekik még egyszer! további infókért kattintsatok ide

ONE FASHION inspiráció

Az év első programján betekintést nyerhettünk a ONE Fashion Budapest
megalapításának kulisszatitkaiba, inspiráló jelenébe és tervekkel teli jövőjébe - nem mellesleg a magyar divattervezők színes világába is. De kik is ők?
Egy folyamatosan bővülő, magyar divattervezőket összefogó vállalkozás, mely 2013 nyarán indult útjára (http://www.onefashionbudapest.com). Egy megvalósult álom, amely legfőbb célja a támogatás, pontosabban a hazai tehetségek ismertségének és kollekcióik értékesítésének növelése. Hogyan találkozott a két tulajdonos? Honnan a vállalkozás ötlete? Milyen célokkal indultak és hol látják magukat 5 év múlva? Nekik meg van a work-life balance? Ez csak néhány kérdés az estéből és a legfontosabb válaszok egyike talán az volt, hogy folyton vizsgáljuk felül a múltat és tanuljunk belőle. Ne féljünk belevágni új és ismeretlen dolgokba. Köszönjük a motivációt, gyere 2017!

Kezdődjön közösen 2017 - II. félév

Nagyon izgatottan vártuk 2017 első közös programját, mert év végén új tagokkal is bővültünk, akikkel megismerkedhettek a többiek. Milyen nálunk egy ilyen közös este? Rengeteg inspirációt kapunk a programjainkra meghívott előadóktól, de elmondhatatlanul sok pozitív energiát ad már az is, ha csak együtt van a csapat. Olyan színes egyéniségek egyvelege vagyunk mi, akik egy-egy saját történetük elmesélésével eszméletlen utazásokra hívják a képzeletünk. Néha annyi új gondolatot ébresztünk egymásban, hogy hazafelé már csak a villamos fénye ébreszt rá, hogy még nem vagyok otthon, még figyelni is kell a világra, pedig már réges rég messze tájakon járok fejben.

Adni jó! csomagolás

Idén az Adni jó! csomagoláson való részvétellel támogattuk mi is azokat, akik nehéz helyzetük miatt másképp élik meg a Karácsonyt. Jövőre mégtöbbet, mégtöbben - ez biztosan az újévi fogadalmak között lesz. Elnökünk pedig a következő szavakkal fejezte ki érzéseit. “Köszönöm Tótvári Ágnes, hogy tegnap ott lehettem és egy kicsit segíthettem, hogy pár család Karácsonya mosolygósabb lehessen! Igazán jó élmény volt látni a sok tevékeny résztvevőt! Mindenkinek ajánlom a következő alkalmakat!” - Barcsik Zsófia

Amerikai elnökválasztás

Több lap is, köztük a The Economist is több oldalról elemezte / elemzi a választás előzeményeit, következményeit. Erin Webster-Main az amerikai nagykövetség helyettes politikai-gazdasági tanácsosa segített eligazondi bennünket az eredmények kapcsán felmerült rengeteg kérdés között. Az elnökválasztás mellett, Erin nyitottságából fakadóan az itthoni nők helyzetéről, lehetséges jövőképéről beszélgettünk. Számos közös téma, amelyek megvitatásához egyetlen este biztosan nem elegendő. Izgatottan várjuk a folytatást.

Csapatépítő

Egy nagyon különleges nap volt az egyesület életében, hiszen az első hivatalos csapatépítőnket tartottuk és ami a legjobb, hogy egymásnak - a közösségnek - szenteltünk egy egész napot.
A nap első felét egy közös beszélgetéssel, reggelivel kezdtük - az elnökség által készített házi finomságok keretében -, ahol még jobban bele láthattunk a másik hétköznapjaiba és a közös céljainkba is. Recept: válassz ki valakit, mondjanak róla a csapattagok bármit, amit csak el tudnak képzelni róla, és aztán hallgassuk meg a valóságot - nagyon vicces és nem mellesleg érdekes perceket szerzett ez nekünk, hiszen jó tanulság, hogy hogyan is látnak minket mások kívülről. Próbáljátok ki! Egy jóízű közös ebéd után pedig 2 tréner kísérte a napunk egészen 6 óráig. Ők az FDE csapatát erősítik és a mi csapattá érlelésünket segítették. Majd egy jó bor és vacsora társaságában elemeztük a napot. Ismétlés következik, szükségünk van rá!

Vállalkozói lét

Többségünk valamilyen nagyvállalatnál dolgozik és éppen ezért sokszor beszélgetünk multik vezetőivel - tanulunk tőlük ennek a világnak a szépségeiről, nehézségeiről.
Azonban nem egyszer felmerül a kérdés, hogy milyen is a másik oldal, azaz a kis-és középvállalkozások élete. Nem mellesleg, hogy alapítsunk céget, mik a buktatók és melyek azok az előnyök, amelyek mégis kitartásra bíztatnak. Anna családjában sem ismeretlen fogalom a vállalkozói élet, mégis rengeteg kihívással szembesült ő is a kezdetekkor és persze azóta is folyamatosan, hiszen egy folyamatos fejlődés ez, igazából önmagunk hihetetlen megismerése. Azt gondolom, akik Anna oldalát követik, valódi inspirációt kaphatnak minden nap az újabb-és újabb hegyek megmászásához.
Mi pedig köszönjük, hogy minden részletbe betekintést nyertünk, egy kicsit esőre hajló, de cseppet sem borús csajos este keretében. Jól indul az év!

BWN brunch

Networking erősítés, kötetlen beszélgetés, folyamatban lévő programok, teendők átbeszélése - de lényegében egy laza reggel, ami csak arról szól, amiről mi akarjuk, ízletes falatokkal fűszerezve. Enni jó, együtt enni pedig még jobb.

"Gyerekkorom egyik legfontosabb élménye volt a közös főzés, és minden, ami azt kíséri – a menü kitalálásától a beszerzőkörúton át a kóstolásig és az együtt evésig. Ettől, a jó ételektől, és a közös élménytől voltunk jól." - WMN

Kezdjük a hangolódást a riói olimpiára

Ha már idén ismét sor kerül a nyári olimpiai játékokra, miért ne kezdhetnénk a ráhangolódást már most? Leendő olimpikonok és a mögöttük lévő szponzoráció világába nyerhettünk betekintést. De nem akármilyen módon: kiderült, hogyan válhat szerethető és közkedvelt karakterré egy olimpiára készülő sportoló, hogyan ismertethető meg a hazai közönséggel és hogyan képes őt támogatni egy MOB-tól független projektcég, nevezetesen a Rio Klub? A kérdésekre választ találni pedig vendégünk, Pócs Róbert, a Rio Klub operatív igazgatója és projektgazdája és legnagyobb szerencsénkre Földházi Zsófia, világ és Európa-bajnok öttusázó segített. Ennyi háttérinformációval még nagyobb lelkesedéssel fogunk szurkolni a hazai sportolóknak. Mindjárt Olimpia, cross your fingers!

COFFEE TIME - TAMP & PULL

Minden, ami kávézás. Sokszor a mindennapjaink részévé válnak olyan dolgok, amelyekről vajmi keveset tudunk. Számunkra ilyen volt a kávé, és lassan a kávézási szertatás, amely csendesen kúszott be az életünkbe. Kávé kurzus, azaz tudjunk meg minél többet erről a csésze feketéről.

- Vezetett cupping 6 fajta Has Bean kávéból, közben információk a kávé útjáról és állomásairól

- Espresso kóstolás az aktuálisan őrlőben levő kávékból, ismertetve a kóstolás protokollját és az aromakört

- A korábban cuppingolt kávékból filter italok készítése a résztvevők bevonásával

Liptay Gabriellával kerekasztal

Nagy lelkesedéssel töltötte el a BWN maroknyi csapatát, hogy Liptay Gabriella elfogadta meghívásunkat, és eljött köreinkbe. A beszélgetés során kitértünk életpályájára, hogyan csöppent bele az ifjú dr. Andorka Rudolf új kezdeményezésébe, a szociológia tanulmányokba, illetve Gabriella mesélt arról is, hogyan vitte végig teljes szívvel és lélekkel régi és új projektjeit, mi alapján döntött, melyiket válassza. Az egyik érdekesség, amit megemlített, hogy nem feltétlenül jó, ha az embernek a munkája a hobbija, valamint, hogy a jelene és a múltja révén közelebb került azokhoz a projektekhez, amikbe nemrég belekezdett, illetve a közeljövőben fog elvállalni, a tölcsér elv szerint. Megmutatta számunkra, hogy merjünk bátrak lenni, és olyan irányba terelni az életünket, mind magán mind pedig a professzionális életben, ami örömöt és kiteljesedést hoz nekünk!

JOY, amerikai életrajzi film

Az év első kötetlen programját a mozikban bemutatott JOY, amerikai életrajzi film ihlette.

Honnan jövünk és mit viszünk magunkkal, milyen berögződések rabjává válunk, vagy milyen szavak csengenek örökké a fülünkben, még ha azok talán messze is állnak a valóságtól. Küzdelem a családdal és a leghosszabb kapcsolatunkkal, önmagunkkal, ha változni, változtatni akarunk. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk a filmet, mert nem csak azt mutatja be mi sikerülhet, hanem azt is, hogy az odáig tartó úton hányszor bukunk el.

Nemekről Nemesebben konferencia

Együtt tehetünk a generációkért! A Zsigmond Király Főiskolán megrendezésre kerülő a "Nemekről Nemesebben - avagy sikeres női és férfi szerepek a 21. században" című és tárgykörű konferencián a hálózatépítés fontosságáról tartottunk előadást közösen az Effemine - Egyesület a fiatal nőkért diákszervezettel.

Minden, ami Béres csepp!

A látogatás hagyományosan, szakmai tárlatvezetéssel kezdődött, majd a múlt rövid áttekintése után egy folyton mosolygó, életvidám személyiség mutatta be nekünk a Béres csepp világán túl, a borászathoz fűződő szeretetét. Egy kivételesen jó hangulatú, bensőséges estét varázsolt nekünk Melinda. Néhány részlet ebből: tudomány, az egészség megőrzése, a hagyományok, a család fontossága, mesék világa, finom borok és útravalóul id. Dr. Béres József egész életen át tartó és kitartó munkájának hite - a meg nem értés, féltékenység mellett, az emberei élet védelme érdekében.

Forbes élmény, Hermann Irénnel

Lassan 3 éve, hogy izgatottan vártuk, vajon kik lesznek tagjai a magyar Forbes magazin szerkesztőségének. Azóta minden hónap első szerdáján a postaládában landol azoknál, akik kezdő vagy már befutott vállalkozók tapasztalatára, véleményére, a piac újdonságaira - igazából egyszerűen csak éhesek az újdonságokra, kíváncsiak. Hermann Irénnel egy a nők számára rendezett Forbes exclusive eseményen találkoztunk, akinek köszönhetően megismerhettük a Forbes történetét, célját, benézhettünk a szerkesztőség életébe - az este 8-kor még teli irodába -, kihívásaiba, saját pályájának állomásaiba. Irén minden szava és megnyilvánulása megerősítette bennünk, hogy márpedig van lehetőség szenvedéllyel és ami még fontosabb, szabadon gondolkozni a világról.

Nyárindító vitázás

Az előző évben az előadástechnika volt egyik eseményünk középpontjában és szerettük volna ha idén a beszéd egy másik ágával, a vitázás technikájával foglalkozhatunk. Timi több mint 4 éve versenyvitázik, anno a Corvinus Vitaklub egyik alapítója volt. Azóta a CEU, ELTE és a Corvinus vitaklubjaiban is megfordul, illetve több EB, VB szereplés és kiemelkedő eredmények is színesítik a repertoárját. Vitázásról, annak kulturájáról, módszerekről tanultunk, egészen a gyakorlatban kipróbálva azt. Megtanulva, hogy a vita, ha azt jól műveljük, rendkívül hasznos, hiszen minél több nézetből vizsgálunk egy kérdést, annál közelebb jutunk a vélt helyes válaszhoz.

Google beszélgetés Heal Edinával

A Google Magyarország vezetője a ’90-es évek elején hihetetlen bátorsággal vágott neki egy akkor még hazánkban alig ismert képzésnek, a franciaországi MBA-nek. Ezt követően Londonban kamatoztatta tudását és építette tovább kapcsolati hálóját. Haza érkezve a Sláger rádió vezérigazgató-helyettese majd igazgatója lett és több mint 5 éve a Google világa gyűrűzött be az életébe. Mesélt nekünk vicces szituációkról - 9 férfi 1 nő közös asztalnál való beszélgetése, a különböző iparágak színességéről, és amellett, hogy lelkes támogatója a női vezetők számának növelésében, a legfontosabb üzenet talán az volt, hogy bátraké a szerencse!

"A nők évszázadába léptünk"

A nők évszázadába léptünk"- vallja Bruck Gábor, aki a BWN legutóbbi beszélgetőpartnere volt. Gábor számos érdekességet, nemzetközi és globális statisztikai adatokat osztott meg velünk a nők helyzetére vonatkozóan, igazán izgalmas beszélgetésnek lehettünk részesei. 

Az est egyik fontos tanulsága az volt, hogy nem nőkre vagy férfiakra van szüksége a modern kor gazdaságának, hanem nőies készségekre, úgy mint tapintatra, odafigyelésre, win-win szituációk kialakítására, továbbá a tudás és a javak megosztására, amelyet a férfiaknak hasznos eltanulniuk a nőktől.