Szakmai programok

Personal branding László Mónival

Októberben László Móni Personal branding tanácsadót láttuk vendégül.

Móni a hagyományos előadás helyett játékokkal és kötetlen beszélgetés keretében hozta hozzánk közelebb a témát. A fogalmak tisztázása után, megtudhattuk tőle az énmárka építésének alapjait, eszközeit és tudatos fejlesztésének fontosságát.

Köszönjük szépen az inspiráló gondolatokat!

Személyes pénzügyek Zolnay Judittal

Áprilisi vendégünk, Dr. Zolnay Judit, a MetLife Biztosítő Zrt. vezérigazgatója, a személyes pénzügyekről tartott szemléletes és élvezetes előadást. Kifejezetten a mi élethelyzetünknek, korosztályunknak szóló tanácsai során megtudhattuk, milyen főbb vezérelvek mentén érdemes szervezni pénzügyeinket, milyen kockázatokkal kell számolnunk, milyen veszélyeket rejthet magában a két fő emberi gyarlóság: a félelem és a mohóság. Az este végére mindannyian sok továbbgondolásra érdemes mondattal lettünk gazdagabbak. 

Karriermenedzsment Solti Andreával

Márciusi vendégünk Istenesné Solti Andrea, a Shell regionális HR vezetője, aki (kisebb megszakításokkal) 1995 óta erősíti a Shell színeit HR területen. Andi rengeteget segített nekünk az Y-mentoring program kiépítésében, maga is lelkes mentorunk. Az előadás fő fókusza a karrier menedzsment volt, mely jelenleg több tagunk életében is nagyon aktuális, legyen szó akár kisgyermekes anyákról, pozíció / iparág váltókról vagy egyéni vállalkozókról. 

Párkányi Orsi, Join My Wedding

Orsi a Join My Wedding vállalkozás társalapítójaként lényegében létrehozta "az esküvőipar Airbnb-jét"; jelenleg Indiára fókuszálva, az ott megrendezett házassági ceremóniákra szervez turistákat. A beszélgetés során megosztotta velünk kezdeti szárnypróbálgatásait (például első vállalkozásának történetét, avagy miért bukott meg a gyöngyfűzős krokodil Ausztráliában való „meghonosítása”), mesélt a vállalkozói lét örömeiről és nehézségeiről, személyes hitvallásáról (kitartás, kemény munka és hit a saját képességeinkben). Az előadást teljes egészében online is lehetett követni. Tökéletes évindítás volt, inspiráló gondolatokkal lettünk gazdagabbak.

Női jog- és esélyegyenlőség

Dr. Borbás Beatrix inspiráló előadást tartott nekünk a női jog- és esélyegyenlőségről. Beatrix a Magyar Ügyvédnők Egyesületének (MÜE) alapító tagja és alelnöke, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökségének tagja. Saját ügyvédi irodájának vezetése mellett egyetemi adjunktusként is dolgozik. 

Az esti előadás a női jogegyenlőség megvalósításának fő mérföldkövei mellett kitért a nők alulreprezentáltságának tárgyalására is a főbb döntéshozói pozíciókban. Hasznos információval gazdagodtunk több globális és hazai kezdeményezésről, amelyek a nők esélyegyenlőségének megteremtésére törekszenek. Az előadást követő beszélgetésben pedig szóba került sok, a nőket a karrierjük során érő kihívás és az ezzel kapcsolatos személyes élmények. 

Nagyon köszönjük Beatrixnek a részvételt, visszavárjuk őt egy következő beszélgetésre is, újabb kutatási eredményeivel.

MENTORING PROGRAM 2017

Igazán büszkék vagyunk a régóta dédelgetett és idén végre megvalósuló Mentoring programunkra. Köszönjük mindenkinek, aki támogatott minket, hogy ez az álom létrejöhessen!

"A Hungarian Business Leaders Forum - HBLF elindította Y-Mentoring programját a BWN Business Women's Network-kel együttműködve. A vállalatok közötti mentor program célja, hogy az Y generációs női szakembereknek nyújtson eligazodást és fejlődést a szakmai életben.

A program egy „RAPID RANDIVAL” indult a HBLF Sokszínűség Hetének (Európai Sokszínűségi Karta Magyarország) keretein belül, ahol személyesen ismerkedhettek meg a mentorok és mentoráltak, ezzel is előkészítve a lehető legjobb párok kialakítását szimpátia és szakmai érdeklődés alapján. Az esemény moderátora Juhos Andrea, a Lee Hecht Harrison Magyarország ügyvezető partnere, és Csontos Tímea voltak.

Az esemény támogatója a MetLife volt.

Az Y-Mentoring program egy éves ideje alatt több alkalommal találkoznak majd a mentorok és mentoráltak, ahol az elérni kívánt célokat, valamint az inspiráló beszélgetések témáját a párok közösen, szabadon választják meg."

(forrás: Hungarian Business Leaders Forum - HBLF)

MANTUANO MÓNIKÁVAL AZ IT VILÁGRÓL

Betekintést nyertünk az informatika világába, megismerve az elmúlt években lezajlott főbb termékfejlesztési irányzatokat, és bekacsingatva az új trendekbe is. Továbbá az IT brand management és B2B marketing témaköröket jártuk körbe. Nem mellesleg Mantuano Mónika amellett, hogy a HP marketingese, egyben az Uniceo magyarországi vezetője is, így a networking praktikák sem maradtak el.

ONE DAY CAPITAL - "KOCKÁZTATTUNK"

Márciusi záró programunk keretében Réz Éva és a Day One Capital életébe nyertünk betekintést. Milyen állomások vezették Évát a Corvinusról a Szilícium-völgyig, majd a Day One Capital befektetési igazgatóságának posztjáig. A befektett energia igenis kifzetődik és hihetetlen jó volt látni, mennyire élvezetes tud lenni valakinek a mindennapi munkája. Köszönjük Éva a tudásmegosztást!

Derű Akadémia

Az Egyesület biztosra ment, hogy derűsen induljon a tavasz: Stein Angélával és Juhász Katicával – a Derű Akadémia két megálmodójával beszélgettünk. Megismerhettük, hogy elméleti szinten mire kell figyelnünk a derűs mindennapokért, és (a gyakorlatban) rendkívül energizáló feladatokkal csaltak mosolyt az arcunkra. Köszönjük nekik még egyszer! további infókért kattintsatok ide

ONE FASHION inspiráció

Az év első programján betekintést nyerhettünk a ONE Fashion Budapest
megalapításának kulisszatitkaiba, inspiráló jelenébe és tervekkel teli jövőjébe - nem mellesleg a magyar divattervezők színes világába is. De kik is ők?
Egy folyamatosan bővülő, magyar divattervezőket összefogó vállalkozás, mely 2013 nyarán indult útjára (http://www.onefashionbudapest.com). Egy megvalósult álom, amely legfőbb célja a támogatás, pontosabban a hazai tehetségek ismertségének és kollekcióik értékesítésének növelése. Hogyan találkozott a két tulajdonos? Honnan a vállalkozás ötlete? Milyen célokkal indultak és hol látják magukat 5 év múlva? Nekik meg van a work-life balance? Ez csak néhány kérdés az estéből és a legfontosabb válaszok egyike talán az volt, hogy folyton vizsgáljuk felül a múltat és tanuljunk belőle. Ne féljünk belevágni új és ismeretlen dolgokba. Köszönjük a motivációt, gyere 2017!

Amerikai elnökválasztás

Több lap is, köztük a The Economist is több oldalról elemezte / elemzi a választás előzeményeit, következményeit. Erin Webster-Main az amerikai nagykövetség helyettes politikai-gazdasági tanácsosa segített eligazondi bennünket az eredmények kapcsán felmerült rengeteg kérdés között. Az elnökválasztás mellett, Erin nyitottságából fakadóan az itthoni nők helyzetéről, lehetséges jövőképéről beszélgettünk. Számos közös téma, amelyek megvitatásához egyetlen este biztosan nem elegendő. Izgatottan várjuk a folytatást.

Vállalkozói lét

Többségünk valamilyen nagyvállalatnál dolgozik és éppen ezért sokszor beszélgetünk multik vezetőivel - tanulunk tőlük ennek a világnak a szépségeiről, nehézségeiről.
Azonban nem egyszer felmerül a kérdés, hogy milyen is a másik oldal, azaz a kis-és középvállalkozások élete. Nem mellesleg, hogy alapítsunk céget, mik a buktatók és melyek azok az előnyök, amelyek mégis kitartásra bíztatnak. Anna családjában sem ismeretlen fogalom a vállalkozói élet, mégis rengeteg kihívással szembesült ő is a kezdetekkor és persze azóta is folyamatosan, hiszen egy folyamatos fejlődés ez, igazából önmagunk hihetetlen megismerése. Azt gondolom, akik Anna oldalát követik, valódi inspirációt kaphatnak minden nap az újabb-és újabb hegyek megmászásához.
Mi pedig köszönjük, hogy minden részletbe betekintést nyertünk, egy kicsit esőre hajló, de cseppet sem borús csajos este keretében. Jól indul az év!

Kezdjük a hangolódást a riói olimpiára

Ha már idén ismét sor kerül a nyári olimpiai játékokra, miért ne kezdhetnénk a ráhangolódást már most? Leendő olimpikonok és a mögöttük lévő szponzoráció világába nyerhettünk betekintést. De nem akármilyen módon: kiderült, hogyan válhat szerethető és közkedvelt karakterré egy olimpiára készülő sportoló, hogyan ismertethető meg a hazai közönséggel és hogyan képes őt támogatni egy MOB-tól független projektcég, nevezetesen a Rio Klub? A kérdésekre választ találni pedig vendégünk, Pócs Róbert, a Rio Klub operatív igazgatója és projektgazdája és legnagyobb szerencsénkre Földházi Zsófia, világ és Európa-bajnok öttusázó segített. Ennyi háttérinformációval még nagyobb lelkesedéssel fogunk szurkolni a hazai sportolóknak. Mindjárt Olimpia, cross your fingers!

Liptay Gabriellával kerekasztal

Nagy lelkesedéssel töltötte el a BWN maroknyi csapatát, hogy Liptay Gabriella elfogadta meghívásunkat, és eljött köreinkbe. A beszélgetés során kitértünk életpályájára, hogyan csöppent bele az ifjú dr. Andorka Rudolf új kezdeményezésébe, a szociológia tanulmányokba, illetve Gabriella mesélt arról is, hogyan vitte végig teljes szívvel és lélekkel régi és új projektjeit, mi alapján döntött, melyiket válassza. Az egyik érdekesség, amit megemlített, hogy nem feltétlenül jó, ha az embernek a munkája a hobbija, valamint, hogy a jelene és a múltja révén közelebb került azokhoz a projektekhez, amikbe nemrég belekezdett, illetve a közeljövőben fog elvállalni, a tölcsér elv szerint. Megmutatta számunkra, hogy merjünk bátrak lenni, és olyan irányba terelni az életünket, mind magán mind pedig a professzionális életben, ami örömöt és kiteljesedést hoz nekünk!

Minden, ami Béres csepp!

A látogatás hagyományosan, szakmai tárlatvezetéssel kezdődött, majd a múlt rövid áttekintése után egy folyton mosolygó, életvidám személyiség mutatta be nekünk a Béres csepp világán túl, a borászathoz fűződő szeretetét. Egy kivételesen jó hangulatú, bensőséges estét varázsolt nekünk Melinda. Néhány részlet ebből: tudomány, az egészség megőrzése, a hagyományok, a család fontossága, mesék világa, finom borok és útravalóul id. Dr. Béres József egész életen át tartó és kitartó munkájának hite - a meg nem értés, féltékenység mellett, az emberei élet védelme érdekében.

Forbes élmény, Hermann Irénnel

Lassan 3 éve, hogy izgatottan vártuk, vajon kik lesznek tagjai a magyar Forbes magazin szerkesztőségének. Azóta minden hónap első szerdáján a postaládában landol azoknál, akik kezdő vagy már befutott vállalkozók tapasztalatára, véleményére, a piac újdonságaira - igazából egyszerűen csak éhesek az újdonságokra, kíváncsiak. Hermann Irénnel egy a nők számára rendezett Forbes exclusive eseményen találkoztunk, akinek köszönhetően megismerhettük a Forbes történetét, célját, benézhettünk a szerkesztőség életébe - az este 8-kor még teli irodába -, kihívásaiba, saját pályájának állomásaiba. Irén minden szava és megnyilvánulása megerősítette bennünk, hogy márpedig van lehetőség szenvedéllyel és ami még fontosabb, szabadon gondolkozni a világról.

Nyárindító vitázás

Az előző évben az előadástechnika volt egyik eseményünk középpontjában és szerettük volna ha idén a beszéd egy másik ágával, a vitázás technikájával foglalkozhatunk. Timi több mint 4 éve versenyvitázik, anno a Corvinus Vitaklub egyik alapítója volt. Azóta a CEU, ELTE és a Corvinus vitaklubjaiban is megfordul, illetve több EB, VB szereplés és kiemelkedő eredmények is színesítik a repertoárját. Vitázásról, annak kulturájáról, módszerekről tanultunk, egészen a gyakorlatban kipróbálva azt. Megtanulva, hogy a vita, ha azt jól műveljük, rendkívül hasznos, hiszen minél több nézetből vizsgálunk egy kérdést, annál közelebb jutunk a vélt helyes válaszhoz.

Google beszélgetés Heal Edinával

A Google Magyarország vezetője a ’90-es évek elején hihetetlen bátorsággal vágott neki egy akkor még hazánkban alig ismert képzésnek, a franciaországi MBA-nek. Ezt követően Londonban kamatoztatta tudását és építette tovább kapcsolati hálóját. Haza érkezve a Sláger rádió vezérigazgató-helyettese majd igazgatója lett és több mint 5 éve a Google világa gyűrűzött be az életébe. Mesélt nekünk vicces szituációkról - 9 férfi 1 nő közös asztalnál való beszélgetése, a különböző iparágak színességéről, és amellett, hogy lelkes támogatója a női vezetők számának növelésében, a legfontosabb üzenet talán az volt, hogy bátraké a szerencse!