Borkóstoló a Bor Box szaküzletben

A Business Women’s Network rendhagyó borkóstolót szervezett, melynek témája a női borászok borai voltak, míg helyszínéül a Bor Box névre keresztelt borszaküzletre esett a választás.

Amikor megérkeztünk a Bor Box picinyke helyiségébe, szinte észrevétlenül lopták be magukat kezeink közé a borospoharak, melyeket az üzletvezető, Babos Gyuri kedvenc boraival töltött meg. Az izgalmas ízvilágú borok mellé azonnal társultak a hatalmas sajttálak (4 fajta sajtból!) és friss baguettek is. Biztosíthatunk mindenkit, sem éhesen, sem pedig szomjasak nem maradtunk! A kóstolóra Gyuri meglepetés vendégekkel is készült nekünk, így intellektuális éhségünk is csillapításra lelt. Két, a szakmájukban igencsak járatos borászt invitált meg közénk, hogy maguktól a szakemberektől kérdezhessünk és segítségükkel mélyülhessünk el a borok világában.

Kertész Katinka, a Villány borvidékéről, a Linbrunn Pincészetből érkezett, akinek üknagymamája volt az első borász a birtokon, és azóta is csak hölgy tagjai voltak a pincészet vezetőinek. Másik borászunk Loháty Szabolcs volt a Gedeon Birtokról. A két szakember amellett, hogy elhozták nekünk szűrt, szűretlen, valamint „már majdnem kész kincseiket”, számos történetet és a borokkal kapcsolatos szakmai információt osztottak meg velünk. A mintegy 9 féle bor végigkóstolását felejthetetlen élményként és a BWN „legjobb fakultatív programjaként” emlegetjük azóta is.