Jóga & meditáció a Margit-szigeten

A nyár egy kis megpihenést hozott az egyesület életében, átadva a helyet az informálisabb programoknak. A nagy augusztusi szabadságok előtt a Margit-szigeten találkoztunk egy kötetlen beszélgetésre, amit Betti jóvoltából jógázással kezdtünk. Szuper élmény volt ebben a gyönyörű környezetben átmozgatni magunkat és közösen meditálni.

Brunch - Feminizmus

Május végén egy kellemes szombat délelőttöt töltöttünk együtt, melynek témája a feminizmus volt. Az izgalmas eszmecsere során sok értékes gondolat került felszínre arról, hogy kinek mit jelent (és mit nem) ez a fogalom. Sorra vettük azt is, hogy a mindennapi élet területein milyen, főleg nőket érintő helyzetekkel találkozunk, és hogyan kezeljük ezeket (önbizalom, külső megjelenés, divat, karrier, család, párkapcsolat). Az egyéni nézőpontoknak és tapasztalatoknak köszönhetően, rengeteg új gondolattal gazdagodtunk, köszönjük szépen a részvételt!

Konklúziónk: We’re going to start the revolution!

Anyaság és karrier

Májusi programunk során a belső tudásmegosztás került fókuszba.

Anyák Napja alkalmából két tagunk, Brigi és Bea osztotta meg velünk személyes tapasztalatait, élményeit az anyaság és karrier, munka - magánélet egyensúly (vagy éppen egyensúlytalanság) témában. Rengeteg hasznos és értékes gondolattal lettünk gazdagabbak, várjuk a következő hasonló alkalmat. 

Személyes pénzügyek Zolnay Judittal

Áprilisi vendégünk, Dr. Zolnay Judit, a MetLife Biztosítő Zrt. vezérigazgatója, a személyes pénzügyekről tartott szemléletes és élvezetes előadást. Kifejezetten a mi élethelyzetünknek, korosztályunknak szóló tanácsai során megtudhattuk, milyen főbb vezérelvek mentén érdemes szervezni pénzügyeinket, milyen kockázatokkal kell számolnunk, milyen veszélyeket rejthet magában a két fő emberi gyarlóság: a félelem és a mohóság. Az este végére mindannyian sok továbbgondolásra érdemes mondattal lettünk gazdagabbak. 

Karriermenedzsment Solti Andreával

Márciusi vendégünk Istenesné Solti Andrea, a Shell regionális HR vezetője, aki (kisebb megszakításokkal) 1995 óta erősíti a Shell színeit HR területen. Andi rengeteget segített nekünk az Y-mentoring program kiépítésében, maga is lelkes mentorunk. Az előadás fő fókusza a karrier menedzsment volt, mely jelenleg több tagunk életében is nagyon aktuális, legyen szó akár kisgyermekes anyákról, pozíció / iparág váltókról vagy egyéni vállalkozókról. 

Párkányi Orsi, Join My Wedding

Orsi a Join My Wedding vállalkozás társalapítójaként lényegében létrehozta "az esküvőipar Airbnb-jét"; jelenleg Indiára fókuszálva, az ott megrendezett házassági ceremóniákra szervez turistákat. A beszélgetés során megosztotta velünk kezdeti szárnypróbálgatásait (például első vállalkozásának történetét, avagy miért bukott meg a gyöngyfűzős krokodil Ausztráliában való „meghonosítása”), mesélt a vállalkozói lét örömeiről és nehézségeiről, személyes hitvallásáról (kitartás, kemény munka és hit a saját képességeinkben). Az előadást teljes egészében online is lehetett követni. Tökéletes évindítás volt, inspiráló gondolatokkal lettünk gazdagabbak.

Csapatépítő 2017

Egy teljes szombati napot tölhettünk a Metlife által biztosított irodában a BWN-tagok körében. Az általunk szervezett, kötetlenebb programok mellett - például 2017 tanulságai, legfontosabb mérföldkövei; 2018 program branstorming - egy külsős tréner is színesítette a napunk, Kósa Tekla személyében. Tekla stresszkezelési tréninget tartott nekünk, amelynek részeként egy relaxációs gyakorlatot is elsajátíthattunk és további hasznos információkat kaptunk a téma kapcsán.

Egy csapat vagyunk! Ami csak akkor működik igazán jól, ha néha mi is megállunk és időt szánunk egymásra. Minőségi időt. #csapatepito #egynapegyutt #trening

Női jog- és esélyegyenlőség

Dr. Borbás Beatrix inspiráló előadást tartott nekünk a női jog- és esélyegyenlőségről. Beatrix a Magyar Ügyvédnők Egyesületének (MÜE) alapító tagja és alelnöke, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökségének tagja. Saját ügyvédi irodájának vezetése mellett egyetemi adjunktusként is dolgozik. 

Az esti előadás a női jogegyenlőség megvalósításának fő mérföldkövei mellett kitért a nők alulreprezentáltságának tárgyalására is a főbb döntéshozói pozíciókban. Hasznos információval gazdagodtunk több globális és hazai kezdeményezésről, amelyek a nők esélyegyenlőségének megteremtésére törekszenek. Az előadást követő beszélgetésben pedig szóba került sok, a nőket a karrierjük során érő kihívás és az ezzel kapcsolatos személyes élmények. 

Nagyon köszönjük Beatrixnek a részvételt, visszavárjuk őt egy következő beszélgetésre is, újabb kutatási eredményeivel.

Y mentoring program - I. negyedév

Szeptemberi programunk során a belső tudásmegosztás került fókuszba. Az Y mentoring program első negyedéves élménybeszámolóját tartottuk meg, mely egy nagyon kötetlen, őszinte beszélgetés volt az elmúlt időszakról.

Megtudhattuk, ki milyen elképzelésekkel, motivációval vágott bele a programba és milyen célokat szeretne elérni a mentoring kapcsolat kiteljesedésével. Köszönjük szépen a résztvevőknek, hogy megosztották az eddigi tapasztalatikat! Folytatás következik.

MBA információmegosztás

Egy laza délutáni piknikkel egybekötött információs börze, ahol az MBA világáról beszélgettünk:

- jelentkezés folyamata

- díjak és ösztöndíjak

- lakhatási opciók

- előnyök itthon és külföldön

Mindez személyes élményekből táplálkozva, hiszen egyik tagunk a Harvard Business School diákjaként kezd szeptemberben. Nagyon sok sikert kívánunk neki!

MENTORING PROGRAM 2017

Igazán büszkék vagyunk a régóta dédelgetett és idén végre megvalósuló Mentoring programunkra. Köszönjük mindenkinek, aki támogatott minket, hogy ez az álom létrejöhessen!

"A Hungarian Business Leaders Forum - HBLF elindította Y-Mentoring programját a BWN Business Women's Network-kel együttműködve. A vállalatok közötti mentor program célja, hogy az Y generációs női szakembereknek nyújtson eligazodást és fejlődést a szakmai életben.

A program egy „RAPID RANDIVAL” indult a HBLF Sokszínűség Hetének (Európai Sokszínűségi Karta Magyarország) keretein belül, ahol személyesen ismerkedhettek meg a mentorok és mentoráltak, ezzel is előkészítve a lehető legjobb párok kialakítását szimpátia és szakmai érdeklődés alapján. Az esemény moderátora Juhos Andrea, a Lee Hecht Harrison Magyarország ügyvezető partnere, és Csontos Tímea voltak.

Az esemény támogatója a MetLife volt.

Az Y-Mentoring program egy éves ideje alatt több alkalommal találkoznak majd a mentorok és mentoráltak, ahol az elérni kívánt célokat, valamint az inspiráló beszélgetések témáját a párok közösen, szabadon választják meg."

(forrás: Hungarian Business Leaders Forum - HBLF)

"Mindenki"- Brunch és rövidfilm-elemzés

Vajon miért adnak manapság Oscart? - merült fel kérdésként egy korábbi találkozónkon. Majd nagyon gyorsan rájöttünk, hogy egyik tagunk mestere a témának, így Fodor Kata mesélt nekünk a filmezés rejtelmeiről, a szakmáról, ami nem csupán a hobbija, a hivatása is. 

"Filmet nézni meg beszélni róla a legjobb dolog a világon. Készíteni meg pláne." (Fodor Kata)

MANTUANO MÓNIKÁVAL AZ IT VILÁGRÓL

Betekintést nyertünk az informatika világába, megismerve az elmúlt években lezajlott főbb termékfejlesztési irányzatokat, és bekacsingatva az új trendekbe is. Továbbá az IT brand management és B2B marketing témaköröket jártuk körbe. Nem mellesleg Mantuano Mónika amellett, hogy a HP marketingese, egyben az Uniceo magyarországi vezetője is, így a networking praktikák sem maradtak el.

ONE DAY CAPITAL - "KOCKÁZTATTUNK"

Márciusi záró programunk keretében Réz Éva és a Day One Capital életébe nyertünk betekintést. Milyen állomások vezették Évát a Corvinusról a Szilícium-völgyig, majd a Day One Capital befektetési igazgatóságának posztjáig. A befektett energia igenis kifzetődik és hihetetlen jó volt látni, mennyire élvezetes tud lenni valakinek a mindennapi munkája. Köszönjük Éva a tudásmegosztást!

Derű Akadémia

Az Egyesület biztosra ment, hogy derűsen induljon a tavasz: Stein Angélával és Juhász Katicával – a Derű Akadémia két megálmodójával beszélgettünk. Megismerhettük, hogy elméleti szinten mire kell figyelnünk a derűs mindennapokért, és (a gyakorlatban) rendkívül energizáló feladatokkal csaltak mosolyt az arcunkra. Köszönjük nekik még egyszer! további infókért kattintsatok ide

ONE FASHION inspiráció

Az év első programján betekintést nyerhettünk a ONE Fashion Budapest
megalapításának kulisszatitkaiba, inspiráló jelenébe és tervekkel teli jövőjébe - nem mellesleg a magyar divattervezők színes világába is. De kik is ők?
Egy folyamatosan bővülő, magyar divattervezőket összefogó vállalkozás, mely 2013 nyarán indult útjára (http://www.onefashionbudapest.com). Egy megvalósult álom, amely legfőbb célja a támogatás, pontosabban a hazai tehetségek ismertségének és kollekcióik értékesítésének növelése. Hogyan találkozott a két tulajdonos? Honnan a vállalkozás ötlete? Milyen célokkal indultak és hol látják magukat 5 év múlva? Nekik meg van a work-life balance? Ez csak néhány kérdés az estéből és a legfontosabb válaszok egyike talán az volt, hogy folyton vizsgáljuk felül a múltat és tanuljunk belőle. Ne féljünk belevágni új és ismeretlen dolgokba. Köszönjük a motivációt, gyere 2017!

Kezdődjön közösen 2017 - II. félév

Nagyon izgatottan vártuk 2017 első közös programját, mert év végén új tagokkal is bővültünk, akikkel megismerkedhettek a többiek. Milyen nálunk egy ilyen közös este? Rengeteg inspirációt kapunk a programjainkra meghívott előadóktól, de elmondhatatlanul sok pozitív energiát ad már az is, ha csak együtt van a csapat. Olyan színes egyéniségek egyvelege vagyunk mi, akik egy-egy saját történetük elmesélésével eszméletlen utazásokra hívják a képzeletünk. Néha annyi új gondolatot ébresztünk egymásban, hogy hazafelé már csak a villamos fénye ébreszt rá, hogy még nem vagyok otthon, még figyelni is kell a világra, pedig már réges rég messze tájakon járok fejben.

Adni jó! csomagolás

Idén az Adni jó! csomagoláson való részvétellel támogattuk mi is azokat, akik nehéz helyzetük miatt másképp élik meg a Karácsonyt. Jövőre mégtöbbet, mégtöbben - ez biztosan az újévi fogadalmak között lesz. Elnökünk pedig a következő szavakkal fejezte ki érzéseit. “Köszönöm Tótvári Ágnes, hogy tegnap ott lehettem és egy kicsit segíthettem, hogy pár család Karácsonya mosolygósabb lehessen! Igazán jó élmény volt látni a sok tevékeny résztvevőt! Mindenkinek ajánlom a következő alkalmakat!” - Barcsik Zsófia