DIVINE SOULS' MISSION #BaliraMegyek

Júliusi vendégeink Hegyi Ivett, Lukács Zsuzsanna és Maximovits Anett voltak, akik szerelemprojektjükről, a Divine Souls’ Mission-ről meséltek nekünk. Céljuk, hogy valódi értéket teremtsenek a közösségi utazás megreformálásával.

A projekt pilot-jaként 2019. október 23 - november 1. között 10 napos inspirációs tábort szerveznek Balira, 12 magyar nő részvételével. A magyar piacon hiánypótló szolgáltatásukkal elsősorban azokat a nőket szólítják meg, akik kiszakadnának a mindennapok mókuskerekéből és zajból, teret adva új impulzusoknak és a hosszú távú feltöltődésnek. Mindezt egy földrajzilag és kulturálisan is távoli helyen, ahol esélyük nyílik megélni a lecsendesedést, hogy feltöltődve, új impulzusokkal gazdagodva térjenek haza.

Az este rendhagyó módon egy közös meditációs gyakorlattal kezdődött, Anett vezetésével, aki a frangipáni illóolaj bevetésével, segített nekünk megérkezni a jelen pillanatba.

A beszélgetés során meséltek nekünk a közös munka kezdetéről, a hármas együttműködés előnyeiről, a több kontinensen és időzónán átívelő megbeszéléseikről és hosszú távú terveikről is - mi pedig izgatottan hallgattuk, hogy milyennek álmodták meg az első inspirációs tábort.

Nagyon drukkolunk Nektek, sok sikert lányok!

Beszélgetés Endrei-Kiss Judittal

Júliusi vendégünk Endrei-Kiss Judit, a Telenor Magyarország HR vezérigazgató-helyettese, aki egy kellemes, baráti beszélgetés keretében mesélt nekünk életútjáról. Szakmai sikerei és tanácsai egyaránt ösztönzően hatottak egyesületünk tagjaira, akik nem csak egy történettel, de valódi, értékes gondolatokkal tértek haza. Köszönjük Juditnak, hogy eljött hozzánk, és támogatta közösségünket!

Generációk közti tudásmegosztás

Szervezetünk alelnökei a United Way Hungary „Vedd kezedbe a jövődet” programjában részt vevő fiatal, de annál ambiciózusabb hölgyekkel ültek le beszélgetni, a generációk közti tudásmegosztás jegyében.

Az inkubátor program keretében a résztvevő gimnazista lányok igazi start-uperekként pitchelhettek kidolgozott ötletükről a Brain Bar Budapest színpadán; elsősorban erről meséltek nekünk.

Mi pedig megosztottuk velük az üzleti, munkahelyi és civil életben szerzett tapasztalatainkat, bátorítva őket a további kihívások vállalására. Érdekes kérdések, sok-sok történet és tanács is elhangzott az este folyamán. Szuper érzés támogatni az új generációkat!

Nyitottak vagyunk! - beszélgetés Miklós Melindával

Májusi vendégünk Miklós Melinda, a Nyitottak vagyunk ügyvezetője.

A Nyitottak Vagyunk (WeAreOpen) kezdeményezést 2013 nyarán alapította a Prezi, az espell és a Google. Az eltelt 6 év során több mint 1000 cég, szervezet és közösség csatlakozott hozzájuk. Számos aktivitással támogatják a Diversity & Inclusion téma népszerűsítését Magyarországon. Melindával inspiráló beszélgetést folytattunk arról, hogy mit tehet az egyén és mi a cégek felelőssége az esélyegyenlőség megteremtése terén.

Storytelling tréning Györffy Kingával és Dintsér Andreával

Februári programunk során Györffy Kinga és Dintsér Andrea segítségével betekintést nyerhettünk a storytelling rejtelmeibe. Megtudhattuk, mik az alapelemei a történetnek, mitől működik és mi választja el a profi történetet a sztorizgatástól. Kinga és Andi rámutatott, hogy mindenkinek vannak történetei, amelyek elmesélésre hivatottak; az előadásmód, közönség előtti szereplés pedig tanulható és fejleszthető.

Köszönjük szépen az inspiráló, izgalmas estét!

Újévi célok & tervek - évindító 2019

A 2019-es évet egy kötetlen esti programmal kezdtük, ahol a közelmúltban csatlakozott tagjaink megismerkedhettek a többiekkel.

A beszélgetés fókuszában az újévi célok álltak, egyéni és egyesületi szinten is.

Köszönjük szépen a sok hasznos és kreatív tippet! Folytatás februárban, következő témánk: Storytelling.

Csapatépítő 2018

Idén egy novemberi szombaton gyűltünk össze, hogy csapatépítő jelleggel eltöltsünk egy közös napot, jobban megismerve egymást és önmagunkat is. Meghívott trénerünk az egyesületet 2014-es indulása óta erősítő tagunk, Csontos Tímea, soft skill tréner, tanácsadó és coach. Az energiagazdálkodás és a magasabb rendű cél (purpose) témájában elmerülve, az önismerettel kezdődő és végződő út során sok hasznos és gyakorlatban bevethető információval, tudással gazdagodtunk. Köszönjük szépen Timinek a komplex és profin felépített előadást, lelkes és empatikus hozzáállást!

Personal branding László Mónival

Októberben László Móni Personal branding tanácsadót láttuk vendégül.

Móni a hagyományos előadás helyett játékokkal és kötetlen beszélgetés keretében hozta hozzánk közelebb a témát. A fogalmak tisztázása után, megtudhattuk tőle az énmárka építésének alapjait, eszközeit és tudatos fejlesztésének fontosságát.

Köszönjük szépen az inspiráló gondolatokat!

Jóga & meditáció a Margit-szigeten

A nyár egy kis megpihenést hozott az egyesület életében, átadva a helyet az informálisabb programoknak. A nagy augusztusi szabadságok előtt a Margit-szigeten találkoztunk egy kötetlen beszélgetésre, amit Betti jóvoltából jógázással kezdtünk. Szuper élmény volt ebben a gyönyörű környezetben átmozgatni magunkat és közösen meditálni.

Brunch - Feminizmus

Május végén egy kellemes szombat délelőttöt töltöttünk együtt, melynek témája a feminizmus volt. Az izgalmas eszmecsere során sok értékes gondolat került felszínre arról, hogy kinek mit jelent (és mit nem) ez a fogalom. Sorra vettük azt is, hogy a mindennapi élet területein milyen, főleg nőket érintő helyzetekkel találkozunk, és hogyan kezeljük ezeket (önbizalom, külső megjelenés, divat, karrier, család, párkapcsolat). Az egyéni nézőpontoknak és tapasztalatoknak köszönhetően, rengeteg új gondolattal gazdagodtunk, köszönjük szépen a részvételt!

Konklúziónk: We’re going to start the revolution!

Anyaság és karrier

Májusi programunk során a belső tudásmegosztás került fókuszba.

Anyák Napja alkalmából két tagunk, Brigi és Bea osztotta meg velünk személyes tapasztalatait, élményeit az anyaság és karrier, munka - magánélet egyensúly (vagy éppen egyensúlytalanság) témában. Rengeteg hasznos és értékes gondolattal lettünk gazdagabbak, várjuk a következő hasonló alkalmat. 

Személyes pénzügyek Zolnay Judittal

Áprilisi vendégünk, Dr. Zolnay Judit, a MetLife Biztosítő Zrt. vezérigazgatója, a személyes pénzügyekről tartott szemléletes és élvezetes előadást. Kifejezetten a mi élethelyzetünknek, korosztályunknak szóló tanácsai során megtudhattuk, milyen főbb vezérelvek mentén érdemes szervezni pénzügyeinket, milyen kockázatokkal kell számolnunk, milyen veszélyeket rejthet magában a két fő emberi gyarlóság: a félelem és a mohóság. Az este végére mindannyian sok továbbgondolásra érdemes mondattal lettünk gazdagabbak. 

Karriermenedzsment Solti Andreával

Márciusi vendégünk Istenesné Solti Andrea, a Shell regionális HR vezetője, aki (kisebb megszakításokkal) 1995 óta erősíti a Shell színeit HR területen. Andi rengeteget segített nekünk az Y-mentoring program kiépítésében, maga is lelkes mentorunk. Az előadás fő fókusza a karrier menedzsment volt, mely jelenleg több tagunk életében is nagyon aktuális, legyen szó akár kisgyermekes anyákról, pozíció / iparág váltókról vagy egyéni vállalkozókról. 

Párkányi Orsi, Join My Wedding

Orsi a Join My Wedding vállalkozás társalapítójaként lényegében létrehozta "az esküvőipar Airbnb-jét"; jelenleg Indiára fókuszálva, az ott megrendezett házassági ceremóniákra szervez turistákat. A beszélgetés során megosztotta velünk kezdeti szárnypróbálgatásait (például első vállalkozásának történetét, avagy miért bukott meg a gyöngyfűzős krokodil Ausztráliában való „meghonosítása”), mesélt a vállalkozói lét örömeiről és nehézségeiről, személyes hitvallásáról (kitartás, kemény munka és hit a saját képességeinkben). Az előadást teljes egészében online is lehetett követni. Tökéletes évindítás volt, inspiráló gondolatokkal lettünk gazdagabbak.

Csapatépítő 2017

Egy teljes szombati napot tölhettünk a Metlife által biztosított irodában a BWN-tagok körében. Az általunk szervezett, kötetlenebb programok mellett - például 2017 tanulságai, legfontosabb mérföldkövei; 2018 program branstorming - egy külsős tréner is színesítette a napunk, Kósa Tekla személyében. Tekla stresszkezelési tréninget tartott nekünk, amelynek részeként egy relaxációs gyakorlatot is elsajátíthattunk és további hasznos információkat kaptunk a téma kapcsán.

Egy csapat vagyunk! Ami csak akkor működik igazán jól, ha néha mi is megállunk és időt szánunk egymásra. Minőségi időt. #csapatepito #egynapegyutt #trening

Női jog- és esélyegyenlőség

Dr. Borbás Beatrix inspiráló előadást tartott nekünk a női jog- és esélyegyenlőségről. Beatrix a Magyar Ügyvédnők Egyesületének (MÜE) alapító tagja és alelnöke, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökségének tagja. Saját ügyvédi irodájának vezetése mellett egyetemi adjunktusként is dolgozik. 

Az esti előadás a női jogegyenlőség megvalósításának fő mérföldkövei mellett kitért a nők alulreprezentáltságának tárgyalására is a főbb döntéshozói pozíciókban. Hasznos információval gazdagodtunk több globális és hazai kezdeményezésről, amelyek a nők esélyegyenlőségének megteremtésére törekszenek. Az előadást követő beszélgetésben pedig szóba került sok, a nőket a karrierjük során érő kihívás és az ezzel kapcsolatos személyes élmények. 

Nagyon köszönjük Beatrixnek a részvételt, visszavárjuk őt egy következő beszélgetésre is, újabb kutatási eredményeivel.

Y mentoring program - I. negyedév

Szeptemberi programunk során a belső tudásmegosztás került fókuszba. Az Y mentoring program első negyedéves élménybeszámolóját tartottuk meg, mely egy nagyon kötetlen, őszinte beszélgetés volt az elmúlt időszakról.

Megtudhattuk, ki milyen elképzelésekkel, motivációval vágott bele a programba és milyen célokat szeretne elérni a mentoring kapcsolat kiteljesedésével. Köszönjük szépen a résztvevőknek, hogy megosztották az eddigi tapasztalatikat! Folytatás következik.

MBA információmegosztás

Egy laza délutáni piknikkel egybekötött információs börze, ahol az MBA világáról beszélgettünk:

- jelentkezés folyamata

- díjak és ösztöndíjak

- lakhatási opciók

- előnyök itthon és külföldön

Mindez személyes élményekből táplálkozva, hiszen egyik tagunk a Harvard Business School diákjaként kezd szeptemberben. Nagyon sok sikert kívánunk neki!