Csapatépítő 2017

Egy teljes szombati napot tölhettünk a Metlife által biztosított irodában a BWN-tagok körében. Az általunk szervezett, kötetlenebb programok mellett - például 2017 tanulságai, legfontosabb mérföldkövei; 2018 program branstorming - egy külsős tréner is színesítette a napunk, Kósa Tekla személyében. Tekla stresszkezelési tréninget tartott nekünk, amelynek részeként egy relaxációs gyakorlatot is elsajátíthattunk és további hasznos információkat kaptunk a téma kapcsán.

Egy csapat vagyunk! Ami csak akkor működik igazán jól, ha néha mi is megállunk és időt szánunk egymásra. Minőségi időt. #csapatepito #egynapegyutt #trening

Női jog- és esélyegyenlőség

Dr. Borbás Beatrix inspiráló előadást tartott nekünk a női jog- és esélyegyenlőségről. Beatrix a Magyar Ügyvédnők Egyesületének (MÜE) alapító tagja és alelnöke, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökségének tagja. Saját ügyvédi irodájának vezetése mellett egyetemi adjunktusként is dolgozik. 

Az esti előadás a női jogegyenlőség megvalósításának fő mérföldkövei mellett kitért a nők alulreprezentáltságának tárgyalására is a főbb döntéshozói pozíciókban. Hasznos információval gazdagodtunk több globális és hazai kezdeményezésről, amelyek a nők esélyegyenlőségének megteremtésére törekszenek. Az előadást követő beszélgetésben pedig szóba került sok, a nőket a karrierjük során érő kihívás és az ezzel kapcsolatos személyes élmények. 

Nagyon köszönjük Beatrixnek a részvételt, visszavárjuk őt egy következő beszélgetésre is, újabb kutatási eredményeivel.

Y mentoring program - I. negyedév

Szeptemberi programunk során a belső tudásmegosztás került fókuszba. Az Y mentoring program első negyedéves élménybeszámolóját tartottuk meg, mely egy nagyon kötetlen, őszinte beszélgetés volt az elmúlt időszakról.

Megtudhattuk, ki milyen elképzelésekkel, motivációval vágott bele a programba és milyen célokat szeretne elérni a mentoring kapcsolat kiteljesedésével. Köszönjük szépen a résztvevőknek, hogy megosztották az eddigi tapasztalatikat! Folytatás következik.

MBA információmegosztás

Egy laza délutáni piknikkel egybekötött információs börze, ahol az MBA világáról beszélgettünk:

- jelentkezés folyamata

- díjak és ösztöndíjak

- lakhatási opciók

- előnyök itthon és külföldön

Mindez személyes élményekből táplálkozva, hiszen egyik tagunk a Harvard Business School diákjaként kezd szeptemberben. Nagyon sok sikert kívánunk neki!

MENTORING PROGRAM 2017

Igazán büszkék vagyunk a régóta dédelgetett és idén végre megvalósuló Mentoring programunkra. Köszönjük mindenkinek, aki támogatott minket, hogy ez az álom létrejöhessen!

"A Hungarian Business Leaders Forum - HBLF elindította Y-Mentoring programját a BWN Business Women's Network-kel együttműködve. A vállalatok közötti mentor program célja, hogy az Y generációs női szakembereknek nyújtson eligazodást és fejlődést a szakmai életben.

A program egy „RAPID RANDIVAL” indult a HBLF Sokszínűség Hetének (Európai Sokszínűségi Karta Magyarország) keretein belül, ahol személyesen ismerkedhettek meg a mentorok és mentoráltak, ezzel is előkészítve a lehető legjobb párok kialakítását szimpátia és szakmai érdeklődés alapján. Az esemény moderátora Juhos Andrea, a Lee Hecht Harrison Magyarország ügyvezető partnere, és Csontos Tímea voltak.

Az esemény támogatója a MetLife volt.

Az Y-Mentoring program egy éves ideje alatt több alkalommal találkoznak majd a mentorok és mentoráltak, ahol az elérni kívánt célokat, valamint az inspiráló beszélgetések témáját a párok közösen, szabadon választják meg."

(forrás: Hungarian Business Leaders Forum - HBLF)

"Mindenki"- Brunch és rövidfilm-elemzés

Vajon miért adnak manapság Oscart? - merült fel kérdésként egy korábbi találkozónkon. Majd nagyon gyorsan rájöttünk, hogy egyik tagunk mestere a témának, így Fodor Kata mesélt nekünk a filmezés rejtelmeiről, a szakmáról, ami nem csupán a hobbija, a hivatása is. 

"Filmet nézni meg beszélni róla a legjobb dolog a világon. Készíteni meg pláne." (Fodor Kata)

MANTUANO MÓNIKÁVAL AZ IT VILÁGRÓL

Betekintést nyertünk az informatika világába, megismerve az elmúlt években lezajlott főbb termékfejlesztési irányzatokat, és bekacsingatva az új trendekbe is. Továbbá az IT brand management és B2B marketing témaköröket jártuk körbe. Nem mellesleg Mantuano Mónika amellett, hogy a HP marketingese, egyben az Uniceo magyarországi vezetője is, így a networking praktikák sem maradtak el.

ONE DAY CAPITAL - "KOCKÁZTATTUNK"

Márciusi záró programunk keretében Réz Éva és a Day One Capital életébe nyertünk betekintést. Milyen állomások vezették Évát a Corvinusról a Szilícium-völgyig, majd a Day One Capital befektetési igazgatóságának posztjáig. A befektett energia igenis kifzetődik és hihetetlen jó volt látni, mennyire élvezetes tud lenni valakinek a mindennapi munkája. Köszönjük Éva a tudásmegosztást!

Derű Akadémia

Az Egyesület biztosra ment, hogy derűsen induljon a tavasz: Stein Angélával és Juhász Katicával – a Derű Akadémia két megálmodójával beszélgettünk. Megismerhettük, hogy elméleti szinten mire kell figyelnünk a derűs mindennapokért, és (a gyakorlatban) rendkívül energizáló feladatokkal csaltak mosolyt az arcunkra. Köszönjük nekik még egyszer! további infókért kattintsatok ide

ONE FASHION inspiráció

Az év első programján betekintést nyerhettünk a ONE Fashion Budapest
megalapításának kulisszatitkaiba, inspiráló jelenébe és tervekkel teli jövőjébe - nem mellesleg a magyar divattervezők színes világába is. De kik is ők?
Egy folyamatosan bővülő, magyar divattervezőket összefogó vállalkozás, mely 2013 nyarán indult útjára (http://www.onefashionbudapest.com). Egy megvalósult álom, amely legfőbb célja a támogatás, pontosabban a hazai tehetségek ismertségének és kollekcióik értékesítésének növelése. Hogyan találkozott a két tulajdonos? Honnan a vállalkozás ötlete? Milyen célokkal indultak és hol látják magukat 5 év múlva? Nekik meg van a work-life balance? Ez csak néhány kérdés az estéből és a legfontosabb válaszok egyike talán az volt, hogy folyton vizsgáljuk felül a múltat és tanuljunk belőle. Ne féljünk belevágni új és ismeretlen dolgokba. Köszönjük a motivációt, gyere 2017!

Kezdődjön közösen 2017 - II. félév

Nagyon izgatottan vártuk 2017 első közös programját, mert év végén új tagokkal is bővültünk, akikkel megismerkedhettek a többiek. Milyen nálunk egy ilyen közös este? Rengeteg inspirációt kapunk a programjainkra meghívott előadóktól, de elmondhatatlanul sok pozitív energiát ad már az is, ha csak együtt van a csapat. Olyan színes egyéniségek egyvelege vagyunk mi, akik egy-egy saját történetük elmesélésével eszméletlen utazásokra hívják a képzeletünk. Néha annyi új gondolatot ébresztünk egymásban, hogy hazafelé már csak a villamos fénye ébreszt rá, hogy még nem vagyok otthon, még figyelni is kell a világra, pedig már réges rég messze tájakon járok fejben.

Adni jó! csomagolás

Idén az Adni jó! csomagoláson való részvétellel támogattuk mi is azokat, akik nehéz helyzetük miatt másképp élik meg a Karácsonyt. Jövőre mégtöbbet, mégtöbben - ez biztosan az újévi fogadalmak között lesz. Elnökünk pedig a következő szavakkal fejezte ki érzéseit. “Köszönöm Tótvári Ágnes, hogy tegnap ott lehettem és egy kicsit segíthettem, hogy pár család Karácsonya mosolygósabb lehessen! Igazán jó élmény volt látni a sok tevékeny résztvevőt! Mindenkinek ajánlom a következő alkalmakat!” - Barcsik Zsófia

Amerikai elnökválasztás

Több lap is, köztük a The Economist is több oldalról elemezte / elemzi a választás előzeményeit, következményeit. Erin Webster-Main az amerikai nagykövetség helyettes politikai-gazdasági tanácsosa segített eligazondi bennünket az eredmények kapcsán felmerült rengeteg kérdés között. Az elnökválasztás mellett, Erin nyitottságából fakadóan az itthoni nők helyzetéről, lehetséges jövőképéről beszélgettünk. Számos közös téma, amelyek megvitatásához egyetlen este biztosan nem elegendő. Izgatottan várjuk a folytatást.

Csapatépítő

Egy nagyon különleges nap volt az egyesület életében, hiszen az első hivatalos csapatépítőnket tartottuk és ami a legjobb, hogy egymásnak - a közösségnek - szenteltünk egy egész napot.
A nap első felét egy közös beszélgetéssel, reggelivel kezdtük - az elnökség által készített házi finomságok keretében -, ahol még jobban bele láthattunk a másik hétköznapjaiba és a közös céljainkba is. Recept: válassz ki valakit, mondjanak róla a csapattagok bármit, amit csak el tudnak képzelni róla, és aztán hallgassuk meg a valóságot - nagyon vicces és nem mellesleg érdekes perceket szerzett ez nekünk, hiszen jó tanulság, hogy hogyan is látnak minket mások kívülről. Próbáljátok ki! Egy jóízű közös ebéd után pedig 2 tréner kísérte a napunk egészen 6 óráig. Ők az FDE csapatát erősítik és a mi csapattá érlelésünket segítették. Majd egy jó bor és vacsora társaságában elemeztük a napot. Ismétlés következik, szükségünk van rá!

Vállalkozói lét

Többségünk valamilyen nagyvállalatnál dolgozik és éppen ezért sokszor beszélgetünk multik vezetőivel - tanulunk tőlük ennek a világnak a szépségeiről, nehézségeiről.
Azonban nem egyszer felmerül a kérdés, hogy milyen is a másik oldal, azaz a kis-és középvállalkozások élete. Nem mellesleg, hogy alapítsunk céget, mik a buktatók és melyek azok az előnyök, amelyek mégis kitartásra bíztatnak. Anna családjában sem ismeretlen fogalom a vállalkozói élet, mégis rengeteg kihívással szembesült ő is a kezdetekkor és persze azóta is folyamatosan, hiszen egy folyamatos fejlődés ez, igazából önmagunk hihetetlen megismerése. Azt gondolom, akik Anna oldalát követik, valódi inspirációt kaphatnak minden nap az újabb-és újabb hegyek megmászásához.
Mi pedig köszönjük, hogy minden részletbe betekintést nyertünk, egy kicsit esőre hajló, de cseppet sem borús csajos este keretében. Jól indul az év!

BWN brunch

Networking erősítés, kötetlen beszélgetés, folyamatban lévő programok, teendők átbeszélése - de lényegében egy laza reggel, ami csak arról szól, amiről mi akarjuk, ízletes falatokkal fűszerezve. Enni jó, együtt enni pedig még jobb.

"Gyerekkorom egyik legfontosabb élménye volt a közös főzés, és minden, ami azt kíséri – a menü kitalálásától a beszerzőkörúton át a kóstolásig és az együtt evésig. Ettől, a jó ételektől, és a közös élménytől voltunk jól." - WMN

Kezdjük a hangolódást a riói olimpiára

Ha már idén ismét sor kerül a nyári olimpiai játékokra, miért ne kezdhetnénk a ráhangolódást már most? Leendő olimpikonok és a mögöttük lévő szponzoráció világába nyerhettünk betekintést. De nem akármilyen módon: kiderült, hogyan válhat szerethető és közkedvelt karakterré egy olimpiára készülő sportoló, hogyan ismertethető meg a hazai közönséggel és hogyan képes őt támogatni egy MOB-tól független projektcég, nevezetesen a Rio Klub? A kérdésekre választ találni pedig vendégünk, Pócs Róbert, a Rio Klub operatív igazgatója és projektgazdája és legnagyobb szerencsénkre Földházi Zsófia, világ és Európa-bajnok öttusázó segített. Ennyi háttérinformációval még nagyobb lelkesedéssel fogunk szurkolni a hazai sportolóknak. Mindjárt Olimpia, cross your fingers!

COFFEE TIME - TAMP & PULL

Minden, ami kávézás. Sokszor a mindennapjaink részévé válnak olyan dolgok, amelyekről vajmi keveset tudunk. Számunkra ilyen volt a kávé, és lassan a kávézási szertatás, amely csendesen kúszott be az életünkbe. Kávé kurzus, azaz tudjunk meg minél többet erről a csésze feketéről.

- Vezetett cupping 6 fajta Has Bean kávéból, közben információk a kávé útjáról és állomásairól

- Espresso kóstolás az aktuálisan őrlőben levő kávékból, ismertetve a kóstolás protokollját és az aromakört

- A korábban cuppingolt kávékból filter italok készítése a résztvevők bevonásával