20-20-20 Klub 2014 márciusában alakult felsővezetők közreműködésével, a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF: www.hblf.hu)  női tagozatának berkein belül. A 20-20-20 Klub elnöke Czakó Borbála. A 20-20-20 Klub nem egyedül, hanem más női és férfi vállalatvezetőkkel (HBLF-en belül vagy kívül), kutatókkal, különböző generációkkal együtt kívánja a kitűzött célt elérni. A küldetés célja pedig, hogy 2020-ra 20%-ra, vagy annál magasabbra növelje a nők arányát a vállalatvezetésben és az igazgatóságokban Magyarországon. A BWN és HBLF közös ötletelése kapcsán merült fel a gondolat, hogy vezetői támogatás mellett érdemes lenne fiatalokhoz is minél hatékonyabban eljuttatni ezt a kezdeményezést.

A Business Women's Network Egyesület Társadalmi Figyelemfelhívó Videó Kampány elkészítését vállalta, amelyben a felsővezetők és az Y generáció párbeszéde elevenedik meg a témában - lehetséges példaképek és bevált gyakorlatok bemutatása egy egyedülállónak számító kampányban.

"A videó kampánnyal elsődleges célunk, hogy példát mutassunk a fiataloknak és felhívjuk a figyelmet arra, hogy a sikerhez vezető út a legkevésbé sem nehézségek nélküli. Szeretnénk a korosztályunkat, illetve szűken véve, a jövő vezetőit arra ösztökélni, hogy egy pozitív, modern, világra nyitott és másokkal kooperáló szemléletet kövessenek a karrierépítésük során. Legyenek akár nők, akár férfiak, akik már elindították karrierjüket. Mindenkiben megfogalmazódnak kérdések a jövőről, a mi jövőnkről nőként, a hogyanokról, a kezdetekről.

  • mit gondolt Javier González Pareja a női vezetőkről;
  • hányan is gondolják, hogy az életre szóló tanulás kulcsfontosságú;
  • Magyarország vezető női mit gondolnak, szabad vagy nem szabad egy férfiakkal teli cigar-szobába belépni vagy a férfiakkal közösen egy jót sörözni;
  • hogyan is viselkedünk a legtermészetesebben;
  • mihez is kell végül is a szerencse?

Úgy gondoljuk, hogy sikeres vezetők életútját bemutató videókkal maradandó értéket teremthetünk a jövő generációi számára, mellyel elősegíthetjük a videókban megfogalmazott tanácsok személyes interpretáción keresztüli átültetését." - BWN


Horváth Krisztina

202020 projekt röviden

a férfias pénzügyi szektor első tapasztalatai

az üvegplafon fogalma

tapasztalatcsere fontossága

a férfiak szerepvállalásának fontossága

munka és magánélet egyensúlya

a siker alapvető elemei

karrier mérföldkövei


Hegedüs Éva

a karriert meghatározó gyerekkori élmények és családi értékek

első munkahelyi kihívások

az első női mentora

az egyik legfontosabb tanács mentorától

a megbízhatóság fontossága

a munkahelyi nőiesség

a gyermekvállalás és a vezetői szemlélet

a család és karrier viszonya

tipikusan női munkahelyi kihívások

motiváció és a szakmai életét mozgató tényezők

különféle női szerepek és a munka-magánélet egyensúlya

tanácsok a jövő női vezetőinek


Javier González Pareja

a Bosch részvétele a 202020 kezdeményezésben

a jó vezető ismérvei

nők vezetőként

az irodai élet